Selecteer een pagina

We horen en lezen dikwijls dat eenzaamheid een groeiend, maatschappelijk probleem is. Tegelijk is het ook een heel eigen, subjectieve ervaring. In de verschillende fases van ons leven krijgen we vroeg of laat allemaal wel eens te maken met eenzaamheid… of niet?

Voel jij je soms alleen? Wat betekent eenzaamheid eigenlijk? Wat is het verschil tussen eenzaamheid en alleen zijn? Hoe kan alleen zijn ons ook helpen om ons meer verbonden te voelen met de anderen en ook… met wie we zelf, diep vanbinnen, zijn?
Hoe kan jij jezelf en de mensen rondom jou helpen om eenzaamheid te voorkomen en om (terug) meer verbondenheid te ervaren?

Op vraag van scholen, verenigingen en organisaties begeleid ik graag de uitwisselingsnamiddag over eenzaamheid, alleen zijn en verbondenheid. Met – als inspiratiebron – enkele stellingen, muziek en inzichten uit onderzoek nodig ik de deelnemers uit om even te durven stilstaan bij dit onderwerp en om, voor wie dit wil, met elkaar in gesprek te gaan.

Zaterdag 9 november 2019 begeleid ik in Kortrijk voor de tweede keer voor VeBeS deze uitwisselingsnamiddag. Ik vernam dat er zich veel mensen (vrouwen, mannen, iets jonger en iets ouder…) hebben ingeschreven, vanuit verschillende hoeken van West-Vlaanderen… Van harte welkom!

Heb je interesse om deze uitwisselingsnamiddag ook voor jouw groep te organiseren?

Wil je meer lezen over mijn vormingsaanbod of een reactie achterlaten? Dat kan ook op de webpagina VormINGEn

Pin It on Pinterest

Share This